Ingrid van Dooren is professioneel beeldend kunstenaar.

Na het volgen van de opleiding aan de Design Academie, afdeling grafische vormgeving, ging ze zich verder richten op de vrije expressie van de schilderkunst. In 2002 voltooide Ingrid met eervolle vermelding een  7 jarige opleiding voor beeldende kunst. Sindsdien is ze actief als autonoom kunstenaar en heeft ze een zeer eigen stijl ontwikkeld. De doeken met energieke verfstreken en felle kleuren, worden afgewisseld door ingetogen, haast serene werken, die toch eenzelfde energie uitstralen.

Ingrid haalt haar inspiratie uit details van foto's, al dan niet door haarzelf gemaakt, uit eerdere werken of zomaar uit een schaduw op een muur of een hek. Ze werkt voornamelijk met acrylverf, omdat die het mogelijk maakt om snel te werken, laag over laag aan te brengen, waardoor veelal een totale abstractie ontstaat. Momenteel experimenteert ze met allerlei technieken.

Haar laatste werken kenmerken zich door het tekenen en schilderen met dikke verf en andere media, waarover weer lagen verf gezet worden, die weer gedeeltelijk weggeschuurd worden. Hierdoor onstaan de contouren van vage landschappen, die een mystieke sfeer oproepen.

Naast het vrije werk en de schilderijen die ze in opdracht maakt geeft Ingrid schilderlessen in haar eigen atelier. Onder haar inspirerende leiding werken twee wekelijks ongeveer 30 cursisten, in kleine groepen,  aan de ontwikkeling van een eigen stijl. U bent van harte uitgenodigd voor een bezoek aan haar atelier om nader kennis te maken met haar werk.

© 2006 Ingrid van Dooren